Faina porumb

Diamantul porumbului.

Faina

Porumbul este bogat in vitaminele – A, B, C şi E, dar şi minerale – potasiu, magneziu şi fier. Un beneficiu insemnat din punct de vedere nutriţional este că acesta conţine 85% acizi graşi nesaturaţi şi un aport inesmnat de fibre.
Din malaiul grisat/degermiant se prepara mamaliga, iar procesarea acestuia are utilizari in diferite domenii: pufuleti, biscuiti, fulgi de porumb, alimente pentru copii (baby food), inlocuitor de lapte (Corn Say Milk), produse de cofetarie etc.
Folosit ca medicament, mămăliga din faina de porumb are efecte detoxifiante, antiinflamatoare, calmante, hepatice şi digestive.

Moara

  • Capacitate de depozitare: 1300 tone
  • Capacitate de productie: 40 tone/zi
  • Modalitate de ambalare diversificata, de la 1 kg pana la big-bag.

Pentru realizarea materiilor finite din porumb, tehnologia pe care o aplicam parcurge urmatoarele etape:

  • tararea si curatirea boabelor – spalarea boabelor (cariopselor) de porumb
  • macinisul propriu-zis – selectrea materialului macinat printr-o masina de gris Buhler
  • stocare materiei finite in silozuri: faina de malai grisata (malai grisat), amidon de porumb (faina amidonata de porumb), germeni de porumb, fainuri furajere cu tarate.