Faina grau

Diamantul porumbului.

Faina

Făina este un produs alimentar obținut prin măcinarea sub formă de pulberea a semințelor de cereale fiind principalul ingredient din care se produce pâinea, produsele de panificatie, biscuiti s.a.
A fost descoperită în jurul secolului al IX-lea î.Hr.; era obținută prin zdrobirea semințelor între două pietre de moară.

Moara

Circuitul graului pana sa ajunga faina incepe cu trecerea printr-un tarar de curatire, depozitare in silozuri, scoaterea graului cu ajutorul procentatoarelor, curatirea neagra ce are in componenta: tarar, slefuitor de grau, separator cascada, masina de spalat grau, silozuri de odihna.
Apoi graul trece la curatatoria alba, ce are in componenta: tarar si un slefuitor. Graul, cu ajutorul elevatoarelor este transportat la macinat. Macinatul se face prin zdrobirea graului valturilor, in 14 treceri, transportul fiind asigurat pneumatic. Dupa fiecare zdrobire, separarea se face cu sprijinul a doua site plane, ce au in componenta peste 200 de pasaje (site de dimensiuni diferite).

Laborator analize